Home » Diensten » Arbo & Veiligheid

Arbo & Veiligheid

Net zoals het bij kwaliteitsmanagement gaat het over het beheersen van de risico’s die een nadelige invloed op de kwaliteit kunnen hebben, gaat het bij arbo & veiligheid om het beheersen van de risico’s voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers. Welke risico’s dit betreft, is uiteraard bedrijfsspecifiek.

Witsenboer Advies kan u op weg helpen met het opstellen en onderhouden van een arbomanagementsysteem conform VCA* / VCA**, Veiligheidsladder, OHSAS 18001 (ISO 45001), maar ook met het opstellen en onderhouden van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

Een arbomanagementsysteem helpt een organisatie gestructureerd zorg te dragen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Op deze manier kan vaak beter en eenvoudiger worden voldaan aan de verplichtingen van de Arbowet. Hierdoor wordt de aansprakelijkheid indirect beperkt.
Onvoldoende adequaat arbomanagement kan u flink wat geld kosten.

Een belangrijk element bij het werken met zowel een kwaliteits- en arbomanagementsysteem is de toepassing van de PDCA-cyclus. PDCA staat voor: Pan, do, check en act.

Offerte aanvragen
Meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op!
Offerte aanvragen
×