Home » Diensten » Voedselveiligheid

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid krijgt in Nederland al jarenlang aandacht. Die aandacht is de laatste jaren echter flink toegenomen door een aantal voedsel schandalen. Dergelijke problemen zijn niet alleen feitelijk schadelijk binnen de voedselketen, maar tasten ook het vertrouwen van de consument fors aan.
Het niet beheersen van uw voedselveiligheidssysteem kan resulteren in veel directe kosten en schade aan uw reputatie.

Wat is voedselveiligheid?

Onder voedselveiligheid wordt verstaan:
De garantie dat voedsel geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van de eindverbruiker wanneer het wordt bereid en gegeten, rekening houdend met het doel en de manier van de consumptie ervan.

Witsenboer advies heeft ervaring in het opzetten van een voedselveiligheidssysteem conform GLOBAL-GAP, GMP en VKL.
GLOBAL-GAP omvatten Europese retail richtlijnen voor agrarische producten. Het belangrijkste aandachtspunt van de GLOBAL-GAP is de traceerbaarheid.
GMP staat voor Good Manufacturing Practices (goede manier van produceren), het is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.
VKL staat voor VoedselKwaliteit Loonwerk, het is een norm op het gebied van voedselveiligheid in het agrarisch loonwerk in alle gewassen. VKL dekt voor agrarisch loonwerk alle eisen uit de voedselveiligheidscertificaten akkerbouw af.

Offerte aanvragen
Meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op!
Offerte aanvragen
×